coaching met liset

coaching met liset small

Kinderen 7-12 jaar 


Herken jij jezelf hierin?

  • Heb je moeite met lezen, rekenen, tafels onthouden, topografie, of met leren klokkijken?
  • Word je boos als iets niet lukt?
  • Pesten ze jou?
  • Ben je bang voor iets; onweer, dieren, donker of andere dingen?
  • Heb je last van buikpijn als je iets nieuws gaat doen?

Zou je dat graag anders willen? Zeg je: “Ja! Maar hoe dan?”

Als je vastloopt op school, dan kan het zijn dat jouw manier van leren anders werkt. Je snapt de lesstof wel maar wanneer je een toets hebt, dan kun je het geleerde niet toepassen of je haalt alles door elkaar. Soms worden leerproblemen geconstateerd; problemen met automatiseren, lezen, spellen en rekenen. De gevolgen hiervan kunnen erg vervelend zijn: concentratiestoornissen, faalangst, slecht slapen, niet meer naar school willen. En misschien denk je zelfs wel 'ik ben dom' of ‘ik kan het toch niet’.

De informatie die je op school krijgt, sluit vaak niet aan bij jouw manier van leren. De kans is groot dat je creatief bent, leuke ideeën hebt en beschikt over veel fantasie. Je denkt dan vooral in beelden en gevoel.

Met behulp van de Kernvisie methode leer ik jou om op een andere manier te leren, waardoor het automatiseren gemakkelijker gaat. Hierbij maak je juist gebruik van jouw talenten en wordt niet doorgegaan op datgene wat eerder niet lukte. Het gevolg is betere resultaten, meer zelfvertrouwen en weer plezier op school!

Afhankelijk van jouw vraag kan bijvoorbeeld het volgende aan de orde komen: het alfabet, het honderdveld, de tafels, de dagen van de week of de maanden van het jaar. Ook leer ik jou hoe je ‘foute woorden’ kunt vervangen door ‘goed gespelde woorden’.

Het werkt alleen als je het ook echt blijft gebruiken. De juf/meester en je ouders zijn natuurlijk belangrijk om je te blijven helpen bij deze manier zodat jij handiger leert.

De Kernvisie methode is een kortdurend coachingstraject. Door middel van een intakegesprek kijken we gezamenlijk of de methodiek het gewenste effect gaat opleveren. Daarna volgen maximaal 6-8 coachingsessies, verdeeld over een periode van 3 à 4 maanden. De Kernvisie methode is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.Coaching met liset hoofd op tafel